.
esmaspäev, November 6 liikluseri

ma olen tegelt ikka päris kurjaks liiklejaks läinud. fooritagant kiirendan ja kiirust ületan ja vastikuid ettekeerajaid üritan mitte väga palju ette lasta. aga täna sõitsin linnas koju, 70alas 85'ga ja mingi auto sõitis täie ralliga mööda. siis tuli 50 ala ja vähendasin kiirust 65ni. ja tuli jälle auto ja sõitis täiega mööda. siis hakkas merivälja tee remont ja 30 ala ning vähendasin kiirust 50ni. sellepeale oleks must vist mitu autot kohe mööda sõitnud, kui tee poleks üherealiseks vähendatud olnud, sest umbes pooleteist minutiga tekkis mu auto sappa vähemalt 8-autone järjekord, kelle kõigi jaoks ma nähtavasti liialt aeglaselt sõitsin. tallinn on ikka naljakas linn.

täna tegi mulle veel nalja tõsiasi, et enne merivälja tee remonti on liiklusmärk, mis minu loogika järgi näitab, et "kitsaks läheb" (märk 163). ehk siis mina eeldaks, et vbl tuleb veidi hoogu maga võtta ja sõbralikult sõita, peegel peeglis kinni. aga võta näpust (roolist). vasakpoolne rida kaob ootamatult sootuks. ja niisiis on iga jumala päev bermuda foori juures vähemalt 3-4 kas ülbet uusrikast või hämmingus mitte-kohalikku, kes avastasid, et teed rohkem pole ja üritavad nüüd end pidevasse autokolonni sisse trügida. ei saa muidugi eitada, et ma ise ka vahest ei viitsi oodata selles mitmesajameetrises järjekorras, teen seal fooriees väga üllatunud "mittekohaliku" nägu ja ootan kuni mõni heasüdamlik liikleja mind ette laseb (et siis tema 30alas 60ga liiklemist täiesti süüdimatult takistada) :D aga see polnud üldse jutu point. mõte oli hoopis selles, et minumeelest see teekitsendi liiklusmärk ei tähista üldse õiget asja, vähemalt antud juhul. mõnikord on sama silt suure tee peal nt sildade juures, kus tee korraks veidi kitsamaks läheb vms. ehksiis õige asja kohal. aga sinna merivälja teele, sinna see küll ei sobi. seal peaks ikka teemärgitus ja sada muud möllu olema. või vähemalt hästi varakult need pulgakommimärgid (märk 686), mida ma alles hiljuti kasutama õppisin (et tuleb mööduda pulgakommimärgi alumise kolmnurga teravnurga poolt). need suunavad ilusti ja on sõbralikud. ma oleks pidanud ikka mingiks liikluskorraldajaks või liiklusmärgieksperdiks õppima. muidugi magistris transpordikorralduse poole rihtides on see võimalus veel olemas :)

nüüd ma olen mingi 4 aftereighti kommi/küpsist järjest ära söönud, süda täiega läigib, uni on ja dush ootab mind. aga neid liiklusasju võin vist alles siis rahulikult ja ilma ärritumata arutada, kui elan kuskil kesklinnas ja saan igalpool rahulikult jalgsi või äärmisel juhul trammiga/trolli/bussiga (peatus peaks olema max 100m kaugusel) käia :D


.
hiljuti kirjutatud.
kultuur, teater, olemine
reisist, melanhooliast
kuidas avada veinipudelit
talladega nights, kursaõed ja pakkimine
trendist, bowlingupeost, suhetest, kirjutamisest
veelkord esimene.