.
teisipäev, Juuli 3 minu kiiksud

martha ässitusel.

kokkamises - VÕILEIBADE TEGEMINE on minu kiiks. sest see võtab nii kaua aega. just hiljuti ju kirjutasin kaa. või peab olema perfektselt ja ühtlaselt määritud, vorst/juust peaks katma terve selle määritud pinna nii et seda näha ei jääks ja peaks samas olema maksimaalselt ühtlase paksusega. kurgi/vorsti/tomativiilud paigutan alati nii, et silmale oleks ilus vaadata ja soovitatavalt sümmeetriliselt ja taaskord, allolevat katet peaks minimaalselt näha jääma. see leivakatte määrimise kiiks tundub eriti jabur muidugi lavashirulle tehes.... tegelt kui järgi mõelda siis eks seepärast mul nende lavashirullidega nii pikalt lähebki. et võileivakiiks nagu aeglustab ja nii. aga nii kenad näevad välja lõpuks ja nii-ii-ii maitsevad!
peale võileibade olen veel frukt praadija. ükskõik, mis pannil on, üritan selle minimaalselt pisipisikesteks tükkideks teha praelabidaga. nt hakkliha või munapdtru. pisikesed tükid vist praevad ühtlasemalt ära või miskit, kuidagi puhtam ja kindlam tunne... :)
toit peaks üldse alati lõpuks perfekt välja nägema, nagu ajakirjast soovitatavalt. kuid olgem ausad, enamasti seda eriti ei juhtu :)

majapidamises - tuleb ühineda marthaga. koristamishood. ja KORRALIKUD. viimase hooga puhastasin nt madratsi vahesid ükshaaval tolmuimejaga, endal higi leemendas täiega sest tolm ei tahtnud vahedest ära tulla üldse. kui juba koristada siis nii, et oleks koristatud. aga enne koristamist on igalpool sodipudi ja pudrujakapsad. seetõttu teeb risto mulle vahest mürgiseid märkusi, sest terve korter on tolmu ja minu asju täis. näiteks hetkel ma umbes tean, et mul on kolme koti jagu asju köögilaua peal, kõik jakid ühe tooli peal hoiul (ma ei tea, miks mitte nagis) ja garderoobinurgas on minu riidestangel kolm kihti kostüüme peal ja ühe teise kasti peal on veel mingeid riideid hunnikus vedelemas. enamvähem tean suht hästi mis kus asub ju! loodetavasti tuleb suurem koristamishoog nt neljapäeval et saaks hispaaniasse korras korterist põrutada.
väike ja hea kiiks - voodile tõmban hommikul sirge teki peale. üks selgetest ühetoalises elamise eelistest. koledat tekiplönni ei taha ju voodi peal vaadata terve päeva :)

mujal - vast võimetus olla suletud ruumis. nt dushialt tulles või wc käte pesemisel teen alati ukse praokile (alles hiljuti avastasin et niimoodi teen, täiesti alateadlik värk).
autokäivituskiiks on väga kindlalt ja raudselt väljakujunenud rituaal. istun autosse, vajutan siduri ja piduri alla, keeran süüdet, panen tuled põlema, tõmban turvavöö peale, võtan immo maha, käivitan mootori ja voila. valma. kui võõrasse autosse satun siis tekin 99% hämming. on ju enamikel autodel isesüttivad tuled ja/või puudub immo ja/või pole sidurit, mida alla vajutada :D
lõpetuseks veel naiskiiks ehksiis mida rohkem asju, seda parem. koguaeg peab see turvatunne olema, et kui midagi juhtub, siis on abi kohe kaasas olemas. kodus hakkas mul mu mustast rootsimärsist kahju ja praegu liigun veidi vähendatud koosseisuga aga käekotis leiduvad muuhulgas märkmik, rahakott, näoveesprei, juuksekumm, kaelakett, golfipall, huuleläige, niisutav kreem, plaastrid, veelüks juuksekumm, kilekott, veel kaks juuksekummi, kõrvarõngad, peegel, pastakad (3tk), peitepulk, kaks ohatiserohtu (acic ja zovirax), vahetussukad (3tk), kaks mobiiltelefoni ja küüneviil :D

aga jätkaks vahvat ülesandeketti ja ootaks kiiksusid iirlannalt ;)


3 ütlemisi:
Blogger Lizu ütles...

omg, ega MA iirlanna ole?

just in case küsin :P

10:57  
Blogger liivi ütles...

mis sa ise arvad :D

19:10  
Blogger Lizu ütles...

krt :D

fain noh!!

eks ma siis mõtlen noh!! :D

19:06  

Postitage kommentaar

<< tagasi

.
hiljuti kirjutatud.
nädala lühikokkuvõte
ühekülgne
jaanipäev ja kooliviha
saaremaa ja lõputööd
orienteerumine ja esimene pärnu
ees ootavad suured teod
hammas ja kleit
naljakas
kummaline inimene
paar põntsu