.
reede, Aprill 18 reisist kuni salzburgini

tuleb tunnistada, et hetkel on kell eestis 3:41, mina istun salzburgi noortehosteli koridoris ja kasutan kurjalt tundaega tagasi avastatud niivõrdkuivõrd töötavat fifit. ja nats tobe tunne on. sest hommikul kell 9 stardime bussiga soolakaevandustesse kolama, põnev värk. igastahes jah, olen varsti viiendat päeva kooriga keskeuroopas tuuritamas, nii umbes eestiriigi üheksakümnenda sünnipäeva puhul. mis siis praeguseks tehtud ja teada saadud. tallinna lennujaama uus hoone on nii ilus ja mingi 14 väravat ja seega täidsa suur ja euro. aga turvad on neil endiselt tobedad ja umbkeelsed ja peaaegu tahtsid mu pinsette ja heliharki ära konfiskeerida. karm värk.

esimesed paar päeva-ööd olime viinis, mis on minujaoks tavaline euroopa suurlinn, öösel tuledekumas on ta palju ilusam kui päeval ja lõhnab miskipärast halvasti. linnaekskursiooni tegime ka aga poodelda ei jõudnud (pimkiet nägin aint kaugelt, nuuts). elasime kuskil kaugel ghettohostelis kus saksa noored tegid meile kell 6:48 hommikul rhianna umbrellaga äratust. siis käisime veel viini põhiooperipleisis kus vaatasime seisupiletitega roosikavaleri. see oli muide 4 tundi pikk ja üks igavamaid asju mis ma olen kunagi läbi elanud. sellest neljast tunnist tubli 3,5 ma kas tukkusin või nokkisin või istusin ja mõtlesin muudest asjadest mida ma parajasti teha oleks võinud selle ooperijämmi asemel. eriti mulle meeldis et peaosalisi (kellest üks oli teoreetiliselt mees) mängisid kaks naist ja neil olid täpselt ühtekad hääled niiet mina ei saanud üldse aru kes ja millest parajasti leelotab. ja et nähtavasti austria sõim on midagi stiilis "your father was a gay dog!" või vähemalt selline see meie väikeste ekraanide tõlge välja nägi, huumor.

ükspäev käisime bratislavas. nähtavasti asub see hoopis slovakkias mitte sloveenias nagu ma arvasin. jäi lõpuks meelde, sest neil oli tsehhiga umbes sama suhe kui meil venemaaga. või midagi siukest. et neil oli tsehhoslovakkia ja meil oli SSR :D aga üldiselt sellessuhtes vääääga lahe linn et täiesti nagu tallinn. otsisime katiga kümmet erinevust ja leidsime hoopis 20 sarnasust :) näiteks olid ka neil imearmas vanalinn ja peale okupatsiooni väike lagunemine igalpool ja raekojaplats (ok neil oli purskkaev ka) ja saiagäng ja raekoda ja trammid ja hotelpalace analoog ja piritajõgi ja pärnu mnt viadukt ja virukeskuse trammipeatus ja raekojatagune pisitänav ja teletorn aint ilma teleta ja popular ja esimene patrick ja viru tänav ja otsakool ja toompea ja umbes samad palgad ja üldse kõik oli suht väga ühtekas, äratundmisrõõm oli pidev! ja giid oli meil seal kaa super ja söögikoht oli mingi laustrendikas kohvik :) see kontsert seal oli kummaline kuna kirik oli suuuur ja nii külm et mul olid käed lõpuks konkreetselt sinist karva. suht kummaline vaate- ja tundepilt. ja gratias loksus ja igast imelikud asjad juhtusid veel. jube külm päev oli ka.

täna oleme siis salzburgis olnd suht pool päeva. tegime väike bussiralli, siis lasti ostlema ja ma muidugi kohe HULLUSIN ja tundsin et mul on Väga vaja jakki ja viite pluusi ja kahte pesukomplekti ja veel ühtesid päfkasid :D nojah, nagu naksti läks 165 euri. õnneks (või äkki pigem kahjuks?!) on ostlusaega veel homme ja ülehomme ja teistest linnades/riigis ka, kui olen õigesti aru saanud. niiet garderoobi ja muude asjade täiendus on garanteeritud, rärr :D aga ok, kell on eesti aja järgi juba neli läbi ja silmad on maru väsind. lähen keeran tuttu ää, panen homme dressika ja soojad riided selga ja uurin, kust see salzburg oma nime ikka saanud on.

musidkallidõhupallid kõigile seal kaugel eestimaal.

PS1! kuna inx reisile ei tulnud siis ma sain oma laulusilla soolo tagasi. aim feimöss! ma arvan ma palun mingil kontserdil a la kaiel või kellelgi selle kaameraga vidjosse võtta siis saan juutuubi riputada ja veel kuulsamaks saada kui ma praegu olen :D
PS2! salzburg on heliseva muusika ja mozarti sünnilinn. is naaiss.
PS3! mingi austria noormees, täpsemalt mozarteumis laulmist õppiv noormees, tuli täna peale kontserti (mis oli nagu vist peaaegu kõige kehvem kontsert meil seni) ja ütles et me oleme parim naistekoor keda ta kunagi kuulnud on ja mina (!!!) laulan nii ilusti ja täiesti super ja blablabla. pärast kui kambaga kuskil maiteamiskohas söömas käisime siis ma korra a la vaatasin ta poole ja naeratasin viisakusest ja siis ta tegi mulle silma. kahju et kobe tükk pole, muidu võiks päris nalja saada :D
PS4! kris väidab et ma pole blond. kris on totu :D


.
hiljuti kirjutatud.
juhuu
andekas
morning after
väikesoolaleib
stress, vann ja kevadpäevad
beoloom
talituli
uus kodu ja väike möll
totaaleksprompt
roman open 2008