.
neljapäev, Märts 29 kokandushuviline lohe

saanud inspiratsiooni ühest martha kursaõe blogist otsustasin ükspäev valmistada pasta bologneset. pastad on pea-aegu minu leivanumber, kui välja arvata tõsiasi, et koguste arvestamises olen ma kohutavalt koba. viimanekord, kui endale spagette valmistasin, tuli neist potist kolme portsjoni jagu. ka seekord sai spagette hirmuäratavas koguses aga kuna kaste sai peale superväga maitsev (kui palju ikka saab eksida retsepti hakklina + purk kastet juures) ei jäänud järgi eriti midagi. niiet üks lisalinnuke "jah!" toitude nimekirja. üleüldiselt hakkavad mu söögimõtted otsa saama :( ristol on üks ja kindel eelistus - alati ja igal võimalusel itaalia pada. mina seda talle kunagi tutvustasin ja kuna see siiamaani mu lemmiksöök on, ei ole mul selle iganädalase menüükülalise vastu mitte midagi. aga mitmekesisust on vaja.... ma olen üritanud pastasi teha (makarone, spagette, spagette praetult koos munaga), ühekorra pannkooke (neid tuli hirm palju ja pealegi läks tainas ümber ja terves köögis oli mingi vastik taignakiht pärast) ja risto vist ühekorra proovis korraga praadida friikartuleid ja mingeid liha-asju veel. esimesed jäid pooltooreks ja teised läksid vist ebaühtlaselt soojaks aint. ahjus oli sama rooga niiii lihtne valmistada.... igastahes üks lollikindel kõhutäitja on üks paras lavashiportsjon :) aga see kööginurk ajab mind lausa marru kohati. kaks pliidirauda ja need ka üksteise taga. pann ja pott üksteise seljataga on väga ebamugavad toimetada ja üldse, jonn, häda, viletsus. kodust saadud pann on muidugi ka tõeline õelusekott - kuumaks minnes tõmbab põhja kummi ja praadimiseks peab tõeline professionaal olema et õigeid kuumi nurki söögiga tabada. seda ma ju ei ole... :P eelmine nädal läksin poodi ja ostsin 2kg koti kartuleid (risto ostis ka 3 sibulat sest ta tundis et neid on vaja aga mina neid ei söö ja nüüd nad elavad kapis) plaaniga neid praadida ja njämmusid krõmpse tudengikartuleid süüa. lõikusin läbi higi ja pisarate hästi õhukesed viilakad ja viskasin pannile. umbes pooled said söödavad, umbes kõik ülejäänud olid täiesti TOORED! see-eest enne kartuleid pannil figureerunud minifrikadellid tulid üli head ja neid olen nõus teinekord ka näksima :P oeh, nii palju söögijuttu ja ei mingit loogikat. igastahes selles kodus on isetehes proovimata on veel kanafileetükid, riisikeetmine ja keedukartulid. mis minu ustavate lugejate söögisoovitused oleks?

aga lohepoolelt... lõputöö teema on valimata, juhendajaga rääkimata, tugevus II kodutööd tegemata, logistika aluste KT'ks õppimata, dushiall käimata, garderoobinurk on jälle sassis, kodu vallutavad tolmurullid, kevad on nautimata ja mina istun toolis, kirjutan blogi, unistan docs.ee lehel oma kunagisest porschest ja mängin netis. normaalne, nagu ikka.


5 ütlemisi:
Blogger Lizu ütles...

osta tefali termostop. ma armastan seda panni :P ei lähe kummi ja ei kõrbe sinna midagi külge (TOIT kõrbeb jah vahel ära, kui ise hooletu oled.. aga ainult ÄRA, mitte panni KÜLGE.. hint hint - pesta kergem :P)

söögi koha pealt seda, et kõige lahedamad ja lemmikumad toiduretseptid avastad siis, kui külmakapist n-ö jääke kokku segad ja siis mingi üllatavalt superhea asja saad :P

00:13  
Blogger minni ütles...

need jääkidest toidud on muuseas ainulaadsed. võib kindel olla, et järgmine kord tahtlikult samu aineid kokku segades samasugust imemaitsvat rooga enam teha ei õnnestu :)

11:19  
Blogger liivi ütles...

do you both really want to taste mida saaks hallitanud juustust, tomatitest, lehtsalatist, ühest leivakohukesest ja moosist?
sest meil tavaliselt nii et kõik mis kappi jõuab sealt ka suht kärmelt kellegi kõhtu kaob....

kahju et ülejäänud mu "usinatest" lugejatest üldse ei söö ega soovitada viitsi :P

18:48  
Blogger Lizu ütles...

kas oleks pidanud tõesti sinna retsepti lisama ilmselgelt sinna kuuluva sõna "söögikõlbulikud".. jääkide kohta noh..

igast risottod ja paellad on head.. ja ükskõik, mis süüa teed, siis mingi hea salati või kastmega saab alati asju uuendada... ;)

20:57  
Blogger hanna ütles...

Liivikene, kuidas siis nii? Mingit kerget salatit ikka oskad teha juu. Võtad näiteks poti jääsalatit, porgandit, shampinjone, zukiinit, paprikat, kanafileed või mida iganes. Praed asjad ära, rebid salati tükkideks ja peale kallad mõnda salatikastet. Soe salat on imelihtne ja arvestades lähenevat suve kasulikum kui friikad või praekartulid vms.

13:45  

Postitage kommentaar

<< tagasi

.
hiljuti kirjutatud.
peavalu, pildid
shopping, pidu, suvi ja chalmers
mina jään alati minaks
mõtteid, fotojuttu, jms
nädalavahetus, fototamine
naistepäev ja muid killukesi
lühidalt
oscarid, valimised, kaubanduskeskused
head inimesed minu elus
kino, juuksur, töömõtteid