.
kolmapäev, Jaanuar 31 inspiratsiooni täis

sisukord:
* eurovisioonilood
* koolimöll
* naabrid
* pesu

kasutatud inspiratsiooniallikad:
* siimu blog
* eliisi blog
* susani blog
* martha blog

ja nimelt ei lingi sest lihtsalt ei viitsi. ühtlasi loobun antud sissekandes ka suurtähtedega lausete alustamist, sest leian, et see on siiski tööst vabal ajal väga mitteminulik käitumine. võib olla, et neid keskmisest suuremaid tähti ikka hakkab eksima siia-sinna, aga ilusamini ja soravamalt saan ikka ühtlaselt väikeseid tähti kasutades hakkama. shift klahv ei ole mul absoluutselt (oleks tahtnud üldse kirjutada, aga ei tulnd meelde kas keskel on tugev või nõrk täht ja asendati seega kindlama sõnaga) sõber koduses keskkonnas.

igastahes täna peale kooli, igapäevast blogilugemisannust täites, sattusin siimu veebist euruviisu lugusid kuulama etv lehele. kõigist lugudest kuulasin pool läbi. ja mitte ükski ei pugenud kohe kiiresti südamesse. tõdesin ainult et inest on ikka tõeliselt visuaalne nauding laulmas vaadata sest ta on kaunis inimene (aga ainult lähivõttes, sest see tema kostüüm ei kannatanud küll mitte mingit kriitikat!), hr kasearu paljukiidetud lauluanne on kuidagi kesine, prl linda laulis oma kõrgenoodi kohti püüdlikult mikrist paremale ja sellegipoolest mööda, lennale sobisid pikad tumedamad juuksed ikka natsa rohkem, see krishnade laul oli kummaline ja soul militia sobib euroviisutama täpselt samapalju kui pingviinid kanaari saartele talvituma. okeid emotsioonid tulid laura imearmsast kollasest ballikleidist ja sellest, et koit laulis. kuigi see viimane tunne hävis umbes kohe, kui ta sopranite laulualasse tükkis oma looga. vot sellised mõtted siis seekord. salsalleri laulust ootasin rohkem kui video lubas ja muid mõtteid nagu ei jäänudki pähe. ahjaa, krishnade laulu oranshikleidiline taustalaulja oli mu armas endine kursaõde elina, kes kunagi quattrobändiga ilma tegi. üheööliblikad :)

koolis on esimene nädal läbi. nalja nurk, ütleks selle kohta. esmaspäeval oli algatuseks 2xautod1 loenguid. see tundub aine, mis mind vägagi huvitaks, lisaks on hans suht okei suhtumisega ja varases keskeas õppejõud. heameelega käin seal loengutes kuulamas ja konspekteerimas. kuna hans siuke pooleestlane-poolvälismaalane, siis ta juba lubas, et mõned asjad loeb hr lup(p)in. temaga olen väljaspool loengusaali paar korda kokku puutunud ja esmamulje on... väga kummaline. ehksiis ei saa lubada et temapoolsetest loengutest täie entusiasmiga osa hakkan võtma :P õhtupoolikul oli risk&ohutus loeng. oehhh.. järjekordne loeng, mis teoorias võiks kasulik olla, kuid kus mul esimese 5 minutiga on tähelepanu täielikult hajunud ja õppejõud otsekui ladinakeeles seal kuskil kaugel seletaks. antud aine esimene praktikum toimub minul alles järgmisel nädalal, aga niipalju kui kuulnud olen, siis suhtkoht mõttetu mulliaine. hee, seda semestrit vaadates mu leivanumber :) tänast alustasin kl10 logistika alustega. nele soovitas raamatuga tegutseda ja see on mul ka kavas. kahjuks tädi enam küsimusi ette ei anna aga mis seals ikka. logistika aluste kollane köide öökapiraamatuks ja küll kuidagi hakkama saab. õppejõu juures meeldis mulle see, et ta iga 15min järel neid vallatuid esmakursuslasi talitseda üritas, ei püsinud neil suud kinni kuidagi. kuigi raske oli kuulata sellegipoolest. paar tundi hiljem algas meie toredal MATB64 rühmal selline tagasihoidliku nimega aine nagu ekspluatatsioonimaterjalid. tõlkes maakeelde õpime seal kütustest ja määrdeainetest. tundus taaskord suht tehtav asi, õppejõud oli eriti vahva. natuke meenutas seda emt G3-kõne reklaami tüüpi. kullast kell. näete? hinna sees! rääkis hästi palju ja hästi korraga aga siuke tore ja sõbralik vana. paljureisind ja paljunäind ja palju inimeste kütustekeelt parandanud :D õhtu lõpuks siis veel ekspluatatsioonimaterjalide praktikum. tädi jelena ja labor suurte klaasanumatega. algatuseks kuulasime tundaeg ohutustehnikat ja ma ausalt vist ei julgegi seal praksis midagi teha. ähvardati vere ja klaasikildude ja põlevate juustega (no ma olen ju muidugi ainus pikkade juustega tüdruk kaa grupis :D). igastahes vot sellised esimesed emotsioonid siis.

susani blogist lugesin tema naabrite kohta. kuna ma viimased ca10 aastat eramajas olen eland siis see läbikostuvate seinte värk on mulle suht võõras, kuid seda huvitavam. tähelepanekud peale esimesi korterinädalaid: krt 1 elavale kristole meeldib kõva muusika, kus on palju tümpsu. soovitatavalt peaks tema muusikamaitse olema kosta ka magasini tänaval jalutades. enamasti on ka. lisaks oli tal nädalavahetusel keegi tüdruk külas ja nad itsitasid kahekesi pool hommikut. näost-näkku pole tema ega tüdrukuga veel olnud au kohtuda :) krt 3 elava perekonna koer jupi(ke) vms haugub kõige liikuva ja võõra peale. jumal tänatud, et nende aknad hoovi poole on. ühtlasi käivad krt 3 elanikud väga tihti kodust väljas sest nende uks käib iga paari tunni tagant. meie kohal peaks olema krt 5. seal elab väike must puudel, kellel on päeval väga kurb olla. ta ulub ja nutab nagu väike laps ja tunde järjest, üli meeldiv. lisaks otsustas keegi sealt samast korterist paar ööd tagasi terve öö üheljalal keksimise maratonist osa võtta. boonusena vahepeal komistada ning kukkuda, kuid kiiresti kosudes uuesti jätkates. üleüldiselt on tegemist müstilise korteriga. enamik ajast valitseb seal vaikus, kuid vahepeal keegi käib korralikult trampides ühest toa otsest teise, heal juhul ka tagasi. paar korda päevas võibolla. ei oskagi midagi mõelda. esiuks on meie korteril ka sümboolne. sesmõttes, et kõik, mis esikus toimub on ilusti kosta. eriti see, kui uksi avatakse või suletakse. samuti treppidel liikumine ja kui puudel või jupike jalutama läheb. ühesõnaga igav ei hakka. mitte kunagi.

minu pesuasjad käisid esimest korda elus pesumajas. seekord maakri omas. asju oli 5,3 kilo (ookei, risto asju oli rohkem, mult käisid teksad, kampsun, paar särki ja mõned sokid) ja maksin peaaegu poole rohkem kui martha. eks siis järgmine kord proovin kaa seda tõnismäe kohta. aga kõik on nii puhas ja mõnus ja värki. natuke mängis oma rolli ka tõsiasi, et riided said paar tundi pagassis endasse värkust koguda. chilly! pesumaja avatud-ajad on muidu 7-22.

avastused kodust: kui külmik häälitsemise lõpetab, siis lööb võimendist mingi plaksu läbi. ja mitte väikese plaksu. veel ei ole harjumuseks saanud ja seega iga kord ehmatan põhjalikult.


.
hiljuti kirjutatud.
sinine teisipäev
shampoonid ja kodu
superlohe
verivärske töötu mõtisklused
stressi vähenemisest, ilust ja tervisest
magan siin, raha kaduvusest ja sessist
väike huumor
:(
keskmises osas on positiivsust
day of music.