.
teisipäev, Detsember 5 ülikoolijuttu

paar nädalat tagasi tegin oma elu suurima-kaalukaima otsuse. ma siiski ei proovi sisse astuda erialale, mille õppimisest olen maast-madalast unistanud. ühtaegu kurb ja kergendatud on olla. asjade selgitamiseks: viimased väga pikka aega olen unistanud automotive engineeringu õppimisest göteburgis chalmersi tehnikaülikoolis. sest et autod on mu suur salajane armastus. ja siis, paar nädalat PEALE sisseastumisperioodi algust tekkis AUMASe kodulehele info, et automotive erialal õppima asumiseks peab olema läbitud igavene posu aineid (väikeseid näiteid: matat sh statistikat, analüüse ja multivariable calculust 37,5ETC ehk 25 eestiAP, mehaanikat ja materjalidetugevust 15AP, materjaliõpetusi soovituslikult 10AP, masinaelemente 5AP, kontrolliteooriat 5AP, termodünaamikat 3AP ja vedelike mehaanikat 5AP), millest enamik olid utoopiliselt rasked ja milledest mul oli läbitud ikka väga väike osa ja see kaa suhtkoht keskpäraselt. ehksiis tekkis lihtsalt hirm ja tõdemus, et ma ei suudaks veel 2 aastat oma ajusid tappa värkidega, mis mulle selgelt üle jõu käivad. see loeng, kuhu ma oktoobris sattusin, oli tegelikult kaa suht skeeri, mis siis, et üritasin seda enda jaoks huvitavaks ja ilusaks mõelda. tuletis ajas tuletist taga ja skeemid ja valemite alusel kohe graafikute tegemised ja arvutused ja uuuhhh. long story short: sügisest loodan chalmersis kõrgemat haridust omandada supply chain management magistris. tegelikult on see vist mulle isegi parem valik - asi hargneb teisel aastal kolmeks ja siis on valida logistika, transpordisüsteemide ja tööstusliku turunduse/ostmise (imelik tõlge tuli.. inglkeeles industrial marketing and purchasing) vahel. sellel alal tõenäoliselt ei ole 100 kutti vs mina aga äkki on ikkagi lahe. nüüd tuleb aint pöidlad puruks pigistada, et mind kevadel chalmersivääriliseks tunnistatakse ja et ma kevadeks ikka bakadiplomi kätte saaks.

sain täna kätte oma esimese allkirjastatud soovituskirja - mehaanikateaduskonna õppedekaanilt, või misiganes ta ametinimetus on. juhuuu! nüüd peab veel sparryt utsitama ja hr jüri soovituskirja veidi "mitte-autondus" teemale ümber kirjutama. tööl kujundasin kaa pool päeva kooliteemalisi pabereid. et ikka chalmersi jaoks täisvereline kandidaat olla. ja nende veebiakneedi saatsin kaa ära. mul on nüüd oma isiklik reference number ja puha. 18. dets on see kuupäev, kui kõik paberid peavad koos olema ja rahvusvaheliste suhete osakonda saadetud.

aga et oma tagalat kindlustada, olen välja valinud veel mõned muud ülikoolid. kuna mulle põhjamaad meeldivad, siis mitte ükski pole eriti kaugel. ja neid alasid, mida ma õppida tahaks, et ole ka eriti paljudes ülikoolides. soomes mõtlesin saata paberid lapeenranta ülikooli, et õppida mehaanikainseneriks (seal oli üks spetsialiseerumine suht huvitav), hollandis lähevad paberid eisenhoveni tehnikaülikooli, kus mind ootaks operations management & logistics eriala, rootsis saadan pabereid peale chalmersi veel linköpingu ülikooli (management of innovation & product development) ja mälradeni ülikooli (production and logistics management vs international marketing). suht tõenäoline kandidaat oli ka blekinge ülikool aga nad jobud jätsid see aasta logistikaala üldse ära, süvendasid mingeid arvutialaseid magistreid hoopis. lollakad. silma hoian peal veel ühel taani ülikoolil, aga seal ei olnd nagu eriti alasid, mis ligi oleks tõmmanud. praegu mõtlen, et peaks tegelt lõunasse ka vaatama, eriti umbes alati, kui aknast välja juhtun vaatama. hispaania või itaalia oleks suht lahedad riigid magistrit taotlema minna ju :D

aga kui välismaa ära peaks jääma (nt ükski ülikool mind ei taha) siis proovin TTÜsse vist. või võtan üldse vaba aasta ja hakkan täiega karjääri tegema. või lähen kuhugi soojale välismaale tööle/puhkama/reisima. ideedest puudust igastahes ei tule.


.
hiljuti kirjutatud.
vana klaas, kontsert, pöff3, trenn ja artur
asjalik reede ja pöff2
kurbus, autoasjad, mõtted
minu neljapäevased seiklused
pöff1, trenn, kunstpäike
tujud, arvutijamad, lugu
probleem, söök, uni, iluasjad
trollibuss, autoõnnetus, robot, cream, fotokas
sõber, reede, lõuna ja kadund fotokas
oma pesa, teiste pesa, arvuti